Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla alakası olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler zamanın yeniliklerine uymayı kâfir olmak sanıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış yorumu yapanların amacı, İslamların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir. Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, beyinledir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
1923
Tarihi ve dini gerçeklerden uzak kalmış toplum, tartışmaları içerik üzerinden değil şekiller üzerinden yapar. Bu durumu bilen ve İslam felsefesi üzerinden argüman üretmekte zorlanan 'dinciler' Atatürk ve Cumhuriyet'e hep bu zeminde saldırır; fes, şalvar, cami, din adamları ya da türban gibi...
Felsefi anlamda tartışmak sembolleri değil özü ortaya koyar. İslam’ın özünü nereden anlayacağız? Kur’an’ı Kerim’den! Oysa semboller üzerinden tartışıldığı zaman kaynak olarak uydurma rivayetler, hadisler ön plana çıkar. Ana kaynak göz ardı edildiği için suni bir ortamda tartışma yürütülür ve Hakk’ın öngördüğü gerçeğe ulaşmak mümkün olmaz.
Bu kitap; harf ve şapka devrimi, Halife ve Halifelik, tarikat ve şeyhler, Müslüman ve laik gibi kavramların gerçeğine Kur’an’ı Kerim'in ışığıyla bakmaktadır.
Ürün Adı: Kur’an Penceresinden Cumhuriyet ve Devrimlere Bir Bakış
Ürün Markası: Lisinya